perjantai 10. toukokuuta 2013

Ulkonokalta tuulee

"Minun ainut lintukirja on Ulkonokalta tuulee."

Kuovisirri on kolmasosan tenuirostriksesta ja muutenkin ihan samannäköinen.

Lauttasaareen välitän terveiset: pimeässä linnut ovat tummia, ja lätkäkalja ja sylviamääritykset sopivat oikein hyvin yhteen. Rentoutuu vähäsen, turhat estot katoavat, on kuin laput putoaisivat silmiltä. Nopeita, rohkeita ratkaisuja, ei turhaa pohdintaa, intuitiivisia määrityksiä ja BAM! Sendari muistaa! Siitä kokemuksen avulla suoraan jatkoon: pari askelta, lähestymiskielto, kotiin, lintukirja ja mitä turhia häpeämään. Se on siinä!

4 kommenttia:

 1. Kannattaa vaihtaa Lintutiedotus Tiiraan. Tiirassa on sentään oikeitakin havaintoja. Lintutiedotus on nykyajan uusi Tiira! Ehdotan, että Bongariliitto järjestää vuosittaisen "Bongaa rari pihalta -tapahtuman", jolla haalitaan uusia jäseniä Lintutiedotukseen. Pysyy Lintutiedotuksen taso korkeana!

  Ja kuka nyt pekeä ulkonäöstä tuntisi. Sehän kuitataan vuodariksi kerran vuodessa - laulusta. Sammareita sentään näkee jokaisella etelän lomareissulla.

  VastaaPoista
 2. Myös IVP on vaikea, vespari-tinnu -lajipariongelmasta puhumattakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pettynyt, että blogin pitäjä ei käsitellyt IVP:tä. Ei mikään ihme, että oikea laji ei taipunut, koska en ainakaan itse muista nähneeni määritysartikkelia, missä käsiteltäisiin naarassuokukon ja ivp:n erottamista toisistaan. Tällaiselle olisi nyt tilaus.

   Poista
 3. Lukisin mieluusti näkemyksesi alkukesän rareista eli idänkäestä (taisi olla paikalla monta päivää), pikkupajusirkusta (löytäjälle kaiketi prosu), valossa nähdystä naumannista ja sokerina pohjalla Keuruun korkeassa koivikossa laulavasta laajalti bongatusta caligatasta, joka on muuten edelleen koko kansan nähtävänä Tiirassa.

  VastaaPoista